Hola, sóc Elisabet Medina, pintora i artterapeuta, avui treballarem amb aquarel·la.

Material necessari: colors d’aquarel·la en tub o en pastilla, paper d’aquarel·la (mínim 120 gr), pinzells rodons per a aquarel·la grossos (núm 18-20), rodet d’espuma (o bé un drap de cotó), cinta de pintor.

Abans de començar a fer l’exercici, realitza unes respiracions profondes.

Seu a la punta de la cadira, l’esquena molt dreta, com si et tivessin pel cap amb un fil cap amunt. Les mans damunt dels genolls, relaxa’t, les cames lleugerament separades.

Fes una inspiració llarga i profonda pel nas, reté, espira per la boca. Repeteix-ho dues o tres vegades.

1 – Submergeix el paper dins l’aigua uns minuts, el temps suficient perquè quedi ben mullat per les dues cares, així no s’ondula. Deixa que degoti l’aigua i asseca’l a l’aire fins que quedi una mica humit.

2 – Treu l’agua sobrant amb el rodet o bé amb un drap de cotó enrotllat.

Subjecta la làmina amb la cinta de pintor pels quatre cantons a sobre d’una superfície impermeable.

3 – Aplica els colors molt diluïts i en capes successives, seguint el dibuix proposat. Espera que estigui sec el primer color abans de sobreposar-ne un altre (en capes), per evitar que el paper es desprengui. És molt important deixar que el color s’assequi abans de tornar a pintar una altra capa damunt.

Cal tenir en compte que les capes sumen, encara que el color estigui diluït.

Mentre pintes, sigues conscient d’allò que estàs fent. Com rellisca suaument el pinzel sobre la superfície blanca, de forma lenta i segura. És com fer carícies al paper, realitzant la pinzellada, de punta a punta, sense tornar enrere.

El treball consisteix en pintar cada color en capes sobreposades. Evita densificar el color, sempre treballa amb el color molt diluït, així s’aconsegueix l’efecte difuminat.

Bon treball!

Salutacions

Elisabet Medina – Pintora i Artterapeuta