Coaching per a la salut. Desprogramació biològica

El Coaching és una metodologia que facilita l’aprenentatge, generant noves perspectives, compromís i responsabilitat, el que es tradueix en millors resultats en la teva vida personal i / o professional. Aconsegueix el màxim desenvolupament d’una persona i pot donar lloc a una profunda transformació que roman en el temps.

El coach t’acompanya en el teu camí de creixement mitjançant conversa i eines, en un procés sistemàtic que promou canvis cognitius, emocionals i conductuals que s’expandeixen la teva capacitat d’acció.

El Coaching és art i tècnica, enfocat a prendre consciència de tu mateix de forma experiencial, dels teus recursos i capacitats, perquè líders teva vida amb èxit.

La Programació Neuro-Lingüística (PNL) estudia el funcionament de les persones en base a com interpreten el món a través dels sentits (experiència subjectiva), com processen la informació, i la influència que té la utilització del llenguatge sobre la seva programació mental. Aquesta metodologia ens permet conèixer com vas crear els teus pensaments, i ens ensenya a utilitzar els recursos interns que necessitem per generar canvis positius.

No es pot canviar una conducta sense tenir en compte l’emoció i el pensament del qual procedeixen. La Programació Neuro-Lingüística o PNL, a través de dinàmiques, t’ajuda a prendre consciència del llenguatge verbal i no verbal que utilitzem a comunicar-nos amb els altres i sobretot amb nosaltres mateixos. Ens ajuda a més a modificar, i / o potenciar els programes (pensaments, creences, emocions) segons els nostres desitjos, per avançar de manera positiva cap als resultats que volem obtenir.

“No podem ensenyar-li res a la gent, només podem ajudar-los a que descobreixin el que hi ha al seu interior”. Galileu Galilei

Aplicació a la Salut

Qui no ha estat malalt alguna vegada, o té gent al voltant que ho està? Les malalties són viscudes com una cosa que ve de fora, el que ens ha tocat viure, que l’hem “pillat”. I aparentment, això és veritat.

Ara bé, cal preguntar-se per què en unes circumstàncies similars, uns posen malalts i altres no. O per què uns es curen i altres no ho fan. És així de anàrquica la malaltia? Som meres víctimes?

Si les persones prenguéssim consciència del nostre cos i la seva simptomatologia, quan apareix, i ho sabéssim relacionar amb el que ens està succeint i com ho estem vivint, seríem més eficaços en la gestió de les situacions i podríem a més millorar el nostre estat de salut. Però, com es fa?

Per abordar aquest tema treballem amb Desprogramació Biològica

Què és la Desprogramació Biològica?

La Desprogramació Biològica relaciona el tipus de malaltia amb la localització d’aquesta i amb la vivència personal d’una situació conflictiva.

Igual que les funcions vitals del nostre organisme, que tenen lloc de forma automàtica dirigides pel cervell, les malalties també. El cervell “automàtic”, l’inconscient, és un superordinador que gestiona milions de dades per segon i realitza complexíssimes operacions matemàtiques per vetllar per la nostra supervivència instant a instant, donant sempre l’ordre més precisa i eficaç, sense jutjar la situació. A nivell biològic de supervivència funcionem de manera arcaica, o sigui igual que els homes de les cavernes o els animals.

Al llarg de la nostra vida aprenem, adquirim coneixements i tenim experiències, i tot això al costat de la informació a nivell genètic que vam heretar dels nostres avantpassats, formen el nostre mapa mental individual. Cadascun veiem el món i vivim les situacions segons sigui aquest mapa mental, el que fa que reaccionem de maneres diferents davant d’un conflicte. Ara bé, ¿Som així i no podem canviar?

La Desprogramació Biològica és una metodologia conversacional que pretén portar a la consciència i comprendre les empremtes que el cervell ha gravat a nivell inconscient davant determinats xocs traumàtics o conflictes molt estressants que ens han desestabilitzat, i els programes biològics que s’han activat. Busquem deixar de funcionar en automàtic (inconscient). Aquestes empremtes de xocs i vivències estressants poden haver-se gravat en diferents situacions viscudes al llarg de la nostra vida, i també durant l’embaràs, part, primer any de vida, i fins i tot en la vida dels nostres avantpassats.

L’objectiu és ser amos dels nostres actes amb plena consciència, recuperar l’estat de salut o la normalitat i el benestar al màxim possible.

La Desprogramació Biològica és aplicable també als patrons de conducta automatitzats i a conflictes repetitius que no controlem i que ens bloquegen, limitant la nostra capacitat d’acció i impedint-nos viure amb plenitud la nostra vida. L’objectiu en aquests casos és també poder desxifrar l’origen i la funció, per comprendre’ls, i reaprendre altres al seu lloc. El cervell és plàstic i pot crear noves neurones i nous circuits, no és una cosa estàtica i rígid.

El terapeuta en Desprogramació Biològica no fa diagnòstics ni prescriu fàrmacs. En cap cas ha de substituir-se pel consell mèdic professional ni deixar el tractament establert per aquest, quedant sota responsabilitat del client. Són perfectament compatibles.
Es pot complementar amb metodologies de Programació Neuro-Lingüística o de Coaching, entre altres, segons les necessitats de cada client, per acompanyar-lo en el seu procés d’aprenentatge i canvi.

“Fins que l’inconscient no es faci conscient, el subconscient seguirà dirigint la teva vida i tu li diràs destí”. Carl Jung

Si vol contactar amb nosaltres, si us plau, envieu-nos un missatge omplint el següent formulari i ens posarem en contacte amb vostè en breu.

Contacti amb mi

Contacti amb mi

Enviando