Nexe dona salud – Àrea nutricional

ÀREA NUTRICIONAL

Des de l’àrea física, l’assessorament nutricional ha d’estar present en tots els cicles vitals de la vida de la dona, ja que alimentar-se correctament és una de les maneres més fàcils i potents per cuidar la salut cada dia.

L’ADOLESCÈNCIA és una etapa de intensa i plena de canvis. Es importantíssim transmetre als joves que una alimentació sana i equilibrada no només els nodrirà sinó que els proporcionarà una energia duradora, els ajudarà a regular el pes, a tenir una pell bonica i uns ossos sans i forts.

El PLA de preconcepció anirà acompanyat d’una dieta nutritiva que potenciï la fertilitat. Durant l’EMBARÀS, la dona rebrà assessorament sobre quins són els nutrients essencials per a cada trimestre i a quins aliments els pot trobar. Hi haurà també una preparació nutricional per a etapes de postpart i lactància.

Durant la PRE i POSTMENOPAUSA, etapes en què la dona pot patir símptomes i algunes malalties, com fogots, sobrepès, insomni, canvis d’humor, malalties cardiovasculars, osteoporosi, càncer, etc., cal saber que si se segueix una dieta adequada i adaptada a les necessitats de cada dona, es poden arribar a aconseguir uns beneficis extraordinaris per a la salut.

En la TERCERA i QUARTA EDAT, l’alimentació és clau per prevenir i frenar l’avanç de patologies, així com per aconseguir una disminució de la polimedicació a la qual més del 60 % de la gent gran està sotmesa. En aquesta fase de la vida, l’organisme necessita rebre ajuts en forma de nutrients específics que equilibrin i aportin energia per així poder gaudir d’una jubilació plena i merescuda, sense deixar passar les oportunitats que la vida encara ens ofereix.

DIETISTA : VICTORIA GARCIA FRAMIS