Dietètica i nutrició

Sense alimentació no hi ha vida i sense una bona nutrició no hi ha salut.

Per mitjà dels aliments anem rebent els nutrients, un conjunt de substàncies que cal aportar a l’alimentació diària per poder cobrir les necessitats que cada ésser humà té en un moment determinat de la vida. Aquestes necessitats varien segons l’edat, el sexe, l’activitat física i l’estat de salut.

Menjar correctament en cada etapa de la vida és la millor assegurança de salut i vitalitat.

Una bona alimentació des del començament mateix de la vida condiciona la salut i el desenvolupament físic i intel·lectual correcte En l’etapa de la maduresa, una dieta equilibrada rica en els nutrients necessaris i en antioxidants és una bona norma per prevenir l’envelliment prematur i una base excel·lent per assegurar la salut i la qualitat de vida.

Fins fa poc temps, les pautes alimentàries de la nostra societat es basaven en la transmissió d’unes tradicions dietètiques i culinàries que feien servir  els productes de l’entorn i de temporada, sàviament combinats amb una experiència acumulada al llarg del temps. Se sabia que prescindir de determinats aliments repercutia directament en la salut, i per això es  mantenia un bon equilibri ecològic amb la natura.
Dissortadament, en poc temps les coses han canviat i ens hem apartat tant de la naturalesa que sembla que hàgim perdut la nostra intuïció i el sentit comú. A aquesta nova situació se suma la gran oferta d’aliments que ens arriba en l’actualitat que comporta un menyspreu i un bandejament dels aliments bàsics i imprescindibles que ens permeten mantenir una nutrició correcta.

La majoria dels problemes de salut actual són conseqüència dels nous hàbits nutricionals que han donat com a resultat dietes riques en greixos saturats i greixos trans, en un poc consum de fruites i verdures, en la ingesta de molt sucre i d’abundants productes lactis, en l’abús de productes refinats, en l’excessiu consum de proteïna animal i en l’aportació de poques vitamines i minerals.
Amb una correcta educació nutricional aprenem a alimentar-nos adequadament, a triar els aliments més rics pel que fa als nutrients que necessitem en cada etapa de la vida i, una cosa molt important, aprenem a recuperar l’equilibri per mitjà d’una alimentació basada en la tria dels aliments més adequats a la constitució i a la condició individual que ens apropin tant com puguin a l’estat de salut òptim i en l’evitació dels que ens n’allunyen.

És molt aconsellable reflexionar sobre la nostra actitud davant el menjar i sobre el temps que permetem dedicar-hi en les nostres vides accelerades i començar a prendre decisions raonables. Segur que així ens alimentarem  millor.

Si vol contactar amb nosaltres, si us plau, envieu-nos un missatge omplint el següent formulari i ens posarem en contacte amb vostè en breu.

Contacti amb mi

Contacti amb mi

Enviando